Beroepen

Met goede backlinks verbeter je je positie in Google

Goed gevonden kunnen worden via Google is van essentieel belang voor ieder bedrijf en dus ook voor jouw bedrijf. Je zult daar echter flink aan moeten werken, want dat gaat nu eenmaal niet vanzelf. Oké, als je je bedrijfsnaam intikt in de zoekbalk zie je jouw bedrijf, als het goed is, bovenaan staan. Maar wat nu als jij een garagebedrijf hebt in Alblasserdam? Dan wil je dat mensen die de juiste zoekterm "garage Alblasserdam" intoetsen bij jouw bedrijf terechtkomen. Hoe je daar voor kunt zorgen? Door goede backlinks te regelen en door je linkbuilding onder controle te krijgen.

Backlinks kun je op verschillende manieren toepassen

Zo kun je op startpagina's backlinks plaatsen naar jouw bedrijf. Dit levert niet heel veel "punten" op in Google, omdat je dit gewoon zelf kunt doen. Je kunt er ook voor kiezen om andere bloggers en websites te vragen om backlinks naar jouw website te plaatsen. Dit kan, bijvoorbeeld, door middel van linkruil, maar het is eerder gebruikelijk dat je daar een geldbedrag of dienst tegenover zet. Ook kun je een goed artikel schrijven waarin je iets aankaart dat relevant is voor veel mensen. Denk dan bijvoorbeeld aan een artikel over de aankoop van zonnepanelen en wat dat doet met je energierekening. Als dat echt een goed artikel is, zullen anderen het overnemen door een backlink te plaatsen naar jouw website.

Linkbuilding is nog niet zo gemakkelijk

Wat is linkbuilding? Linkbuilding is het ervoor zorgen dat backlinks geplaatst worden in relevante teksten op relevante websites. Het is dus nog niet zo gemakkelijk. Het is daarom vaak een goed idee om een professioneel linkbuilding bureau als Blauwe Monsters in te schakelen. Zij kunnen je adviseren en je heel veel werk uit handen nemen. Alles om, op termijn, de bovenste positie in Google te behalen. Natuurlijk zijn daar kosten aan verbonden. Maar dat is zeker de moeite waard. Je krijgt er heel wat voor terug. Je leert er sowieso heel veel van.

Relevante teksten plaatsen op externe websites

Een van de manieren van linkbuilding die ik nog niet heb benoemd is het plaatsen van teksten over jouw bedrijf, met daarin linkjes naar jouw website, op websites. Die teksten moeten altijd uniek zijn, voldoen aan bepaalde eisen en een relevante afbeelding bevatten. Google zal deze teksten en afbeeldingen meenemen in de indexatie en zo kun je ervoor zorgen dat je positie stijgt. Het is een kwestie van de lange adem, het kan best even duren voor je bovenaan staat in Google. Maar het is echt de moeite waard!