Beroepen

Life sciences, is het jouw vakgebied?

life sciences

Aan de slag in life sciences

Na een studie in de biologie, zit je te popelen om aan het werk te gaan in een omgeving waarin er van alles wordt onderzocht. Binnen het vak life sciences zijn er verschillende beroepen uit te oefenen. Allemaal hebben ze iets te maken met het onderzoeken van gezondheidsfactoren. Is dit het vak waar je altijd al van hebt gedroomd? Het voorkomen en tegen gaan van vervelende maatschappelijke problemen? Lees dan vooral verder, want in deze blog wordt er van alles over life sciences gedeeld.

Ontwikkeling van life sciences

De markt van life sciences is continu aan het ontwikkelen. Dat is logisch, want er moeten altijd weer nieuwe oplossingen ontwikkelt worden in de gezondheidszorg. Biologen zijn altijd in laboratoria opzoek naar het effect van verschillende geneesmiddelen en dergelijke onderzoeken. Binnen life sciences zijn er verschillende sectoren.

Sector farmaceutische industrie

In de sector farmacie wordt er zoals je net al hebt kunnen lezen alles gedaan aan het verbeteren van geneesmiddelen. Je kunt hierbij denken aan het ontwikkelen pillen, zalfjes, poeders en dergelijke. Het doel is natuurlijk ook om momenteel nog ongeneselijke ziekten tegen te kunnen gaan met nieuwe geneesmiddelen. In het werkveld van life sciences  zijn er altijd mensen nodig met kennis van scheikunde en chemie. Is dit wat jou prikkelt dan is een baan in deze sector echt iets voor jou!

Life sciences sector food

Naast de geneesmiddelen markt, is er nog veel meer om te onderzoeken. Zo ook de food industrie. In dit vak zijn voedselwetenschappers bezig met het onderzoeken van de mogelijkheden om voedsel veiliger en gezonder te maken. Er zijn steeds meer mensen en de natuurlijke bronnen raken steeds meer uitgeput. Het is aan de food industrie dus de taak om met life sciences opzoek te gaan naar nieuwe mogelijkheden voor meer voedselproductie. Er wordt steeds meer gekeken naar alternatieve voeding. Zo kan de gehele wereldbevolking voorzien blijven worden van voldoende eten. Insecten en schimmels kunnen nog eens in de schappen komen te liggen. Om dit alles zo goed mogelijk te kunnen onderzoeken zijn er nog altijd specialisten nodig in de life sciences food industrie.

Is dit iets voor jou?

Voel jij je na het lezen van deze blog ook geroepen om jouw onderzoeks-en laboratoriumtalenten te gaan gebruiken? Zoek dan naar een vacature binnen deze markt! Zo kun jij misschien wel het middel van de toekomst ontdekken! En als je een opleiding het gevolgd, is dit toch ideaal?!